ALL

ABOUT

ALEX

Hej! Alex Araya heter jag, här är tanken att jag ska berätta lite snabbt om mig, men om ni inte är intresserad så finns det massa annat roligt att läsa och se på hemsidan. Men annars så haka på så ska jag berätta lite om mig.

Jag föddes i Norrköping en november eftermiddag 1987, bodde där fram tills jag var 6 år. Det enda jag egentligen minns ifrån den tiden var hur mycket jag älskade att dansa till alla Michael Jacksons låtar.

Första steget i rätt riktning på min resa var att vi flyttade till Kiruna i Norrland. Strax därefter så började min karriär på scen (en liten skoklass föreställning) och därefter så skulle jag prompt uppträda för alla som kom hem till oss vare sig dom ville det eller ej. 

Dansen kom in när jag var ca 9-10 år och det var mina vänner som drog med mig på en danskurs på Bergaskolan i Kiruna och där dansade vi till Oops I did it again med drottningen Britney Spears. Jag märkte att jag liksom ändå fick in stegen snabbt men det tog inte lång tid innan jag hade hittat hem och dansade i massor.

 

Via Unga Örnar i Kiruna så började jag t o m undervisa vi 12 år ålder barn som var 9 år då tillsammans med min kusin Veronica. Jag tror vi undervisade tillsammans i typ 3-4 år, innan jag började köra SOLO! 

 

Efter det så undervisade jag fram tills jag var 19 dock så inom Unga Örnar fram tills jag var 18 och sedan jobbade jag som instruktör i BodyJam på ett gym i Kiruna. 

Undertiden jag bodde i Kiruna så började jag på Estetiska Dans och Drama och började repetera  med Amatörteaterföreningen i Kiruna,  efter detta så var inte min vardag som vanligt igen. Uppträdanden skedde nästan varje vecka på olika scener, jag fick resa runt i Norrbotten och uppträda på olika scener, tillsammans med mina vänner och klasskompisar så dansade vi och spelade teater för alla runt omkring oss. 

2007 så flyttade jag till umeå för att följa min dröm och började studera på Balettakademien i Umeås förberedande utbildning på 1 år, Därefter tog jag flyttpaketet till Stockholm och började på Kulturamas 2 åriga vuxenutbildning efter 1 år på Kulturama så kom jag in på Balettakademiens 3 åriga danslinje.